Metamfetamin i vanliga kosttillskott?

9 Apr

craze craze-fran-lakartidningen

Fler och fler rapporter om kosttillskott av typen Craze kommer. De tidiga rapporterna talade om att Craze gav falskt positiva svar på Metamfetamin när individer testades. En återförsäljare har nu valt att dra in produkten från all försäljning tills innehållet är fullständigt klarlagt och genomtestat ur säkerhetsaspekten att de inte påverkar mänsklig hälsa negativt.

Så här skriver en återförsäljare om sin drog:

”Craze är en ny extremt kraftfull DMAA-fri pre-workout som är framtagen med en extrem pump och prestationsförmåga i fokus.”
”Craze innehåller trimetylglycin (TMG) – en sammansättning som har visat sig förbättra och behålla styrkan och prestationsförmågan samt minska utmattningen under träning. Detta gör att man orkar träna längre och hårdare och kan få en extrem pump, större styrka och muskelvolym.”

 

Påminner en hel del om tidigare annonser från läkemedelsföretag som en gång för mycket mycket länge sedan sålde Metamfetamin Meth med annonser likt denna.

Meth(Ja annonsen är helt äkta)

Sedan kan man ju undra sedan när det blev en så stor skillnad på Hälsokost och Kosttillskott, för inte kan vi väl kalla medel som riskerar att påverka hälsan negativt för hälsokost? Det tycker i varje fall inte jag.  Handel i Hälsokostbutiker online bör verkligen innehålla just medel som fräjar hälsa annars riskerar hela branchen att falla i förtroende. Det finns verkligen fler aspekter med trygghet och säkerhet när det gäller Handel Online än bara att betalningen kan genomföras säkert, kanske något för kvalitetssäkrarna att ta upp?

 

DÖDS DROGER FÖR PSYKET

Eller är det så att det ena ska ställas mot det andra för en nyanserad debatt? Gissar vi rätt så kommer nog Institutet om Dödsdroger och Psykdroger att ta upp detta ämne och vad användandet leder till.

Protein på spotlife har tidigare Skrivit om PWO Volatile och PWO’n Prodigy vilka enligt en del har liknande egenskaper. Nej för min del är det nog hederligt proteinpulver som gäller, thats the Whey.

whey proteinpulver

Annonser

8 svar to “Metamfetamin i vanliga kosttillskott?”

 1. tompey april 9, 2013 den 11:46 f m #

  Usch och fy…

  Ska dom vara så JÄVLA petiga när det kommer till kosttillskott och deras innehåll etc kan dom ju för fan TOTALSLOPA cigaretter..

  HELVETE VAD SUR JAG BLIR! JAG SOM ÄLSKADE CRAZE!

  • ehandel april 9, 2013 den 10:14 e m #

   Skriv till regeringen +riksdagen och förklara ditt ärende, kanske de ändrar sig om du lägger dina ord väl?

   Ser vi tillbaka har en del medel som förbjudits också haft skadeverkningar som inte var speciellt bra, tror du inte det kan vara något liknande med den senaste crazen?

 2. Erik april 9, 2013 den 9:03 e m #

  Du är medveten om att de här med att den ska innehålla amfetamin är en överdrift? Det är DMAA, en ämne som har liknande kemisk struktur och karaktär som amfetamin.
  Ta 600mg koffein så får du samma effekt, men det är helt lagligt.
  Även om det skulle finnas spårämnen av amfetamin så kommer kroppen knappt känna skillnaden och relativt snabbt bygga upp en högre toleransnivå.

  • ehandel april 9, 2013 den 10:13 e m #

   Vilken källa har du till dina påståenden?

   Det är inte DMAA det är frågan om utan N-etyl-1-fenyl-2-butylamin. Om 600 mg koffein skulle ha samma effekt så varför har de inte i det i stället då? Det skulle vara billigare, Nej det håller inte. Stimulerande medikanmenter brukar likna metamfetamin ta effedrin till exempel det är egentligen bara en syreatom som skiljer effedrin från meth, men å andra sidan så gör den lilla skillnaden att ämnet inte passerar upp till hjärnan utan agerar mer stressande på det kardiovaskulära systemet.

   • Fredrik april 10, 2013 den 9:06 f m #

    En enda liten atom på en annan plats innebär att det inte längre är samma ämne och att man därför inte kan dra slutsatsen att skulle vara samma eller lika starka effekter. En indikation om att det troligtvis är liknande effekter ger det, absolut.. men inte mer än så.

    Visst ger Craze stimulans, vad fan trodde folk att det var som fungerade? Magi? Men att jämföra det med metamfetamin är bara larvigt.. det skiljer något så enormt mycket i styrka.. lite som att jämföra koffein med kokain, för det vet väl alla som skriver om det här, att koffein har varit klassat som doping en gång i tiden? Och eftersom du undrade, ehandel.. anledningen till att man inte använder 600 mg koffein… köp en burk koffeintabletter och ta 600 mg och se hur du mår av det, då behöver du ingen källa!

    Sedan är frågan också varför det blir sådant ramaskri om detta… det skulle kunna publiceras fler artiklar om värre problem varje dag om man ville angripa tobak och alkohol, som tillsammans dödar nästan 7 miljoner människor årligen. Det var WHO som publicerade de siffrorna om jag inte minns fel..

    ..Men här i Sverige så har vi ju en substansmoralism som är helt häpnadsväckande.. Om staten säger att substansen x är ful att använda så spelar det ingen roll hur verkligheten ser ut, vi uppmanas att röka en cigg och ta en sup istället och vara nöjda med det.

 3. Moonokell miffot juli 8, 2014 den 12:38 e m #

  but not working on the businessOn the whistle, make the most of the money they currently. It really is hard to compare the two contests,.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Craze kosttillskott Nytt | Kosttillskott @ Spotlife - augusti 16, 2013

  […] Metamfetamin i vanliga kosttillskott? […]

 2. Craze säljs igen | Kosttillskott @ Spotlife - september 1, 2014

  […] Metamfetamin i vanliga kosttillskott? […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: